10/02/2008

cevap

eskiden biz yalnız olduğumuzda,iyi şeyler hissetmek istediğimizde şiir okurduk.Şiirin dünyası çok geniştir.Hiç farkında olmadan,bir bakmışsın ki başka diyarlardasın.Bir bakmışsın ki başka,bambaşka duygulardasın.Kalbin yumuşamış,olaylara daha farklı bakıyorsun ve farkındasın yaşamın.Bütün duyguların bu yaşama dair olduğunu daha iyi kavramışsın.Daha fazla farkındasın kendinin...
Eskiden biz,üç kişi, beş kişi olduğumuzda birbirimize şiirler okuduk.Okudukça sevdik,okudukça bağlandık hayata.Dinlemeyi,konuşmayı öğrendik,paylaşmanın ne çok çoğalttığını öğrendik.Bir diğerini affetmeyi öğrendik.
Evet ilk aşık olduğumuzda şiir yazdık.yazdık ama;Daha çok şiir okudukça anladık ki o bizim yazdıklarımız sadece kağıda karalanmış duygularımızdı.
Şiir başka bir şey
Öğrendik ki biz her dörtlük şiir değildir
sessiz sayfa'yı tutmaya başladığımdan bu yana,yapmak istediğim buydu aslında.Güzel bir şiir okuduğumda,heyecanla koşup arkadaşıma okumak gibi bir şey.
biz bilgisayar çocukları değiliz..benim yaşıtlarım üstte anlattıklarımı iyi bilirler.Bir çoğu bunu yaşamışlardır.Soğuk,karanlık bir kış gününde evinde sobanın başında okuduğun şiirlerdir,seni alıp götüren bilinmezi keşfetmeye.
Ve nefes nefese,geç kalmamak için koşturduğumuz şiir dinletileri..İnanın bunlar çok önemli şeylerdi.
Bu gün,bu bilgisayarın başında çağa ayak uydurmaya çalışan orta yaşlı bir insanım.Okumaya çalışıyorum,Öğrenmeye çalışıyorum ve asıl önemlisi paylaşmaya çalışıyorum..
İşte şimdi söylemek istediğim şey;aldığım eleştirilere bir cevaptır.Sessiz sayfa'da ünlü veya ünsüz edebiyatımızda bir yere sahip insanların şiirlerini yazıyorum.yazıyorum derken kopyala yapıştır yapmıyorum arkadaşlar.Şiir okumak istediğim için ve paylaşmak istediğim için yazıyorum.Aynı şiiri belki sekseninci kez okuduğumda bile heyecan duyuyorsam,bu önemli bir şeydir.Sessiz sayfa'yı seven,takip eden insanlar var biliyorum,bu şiirler aynı heyecanı onlara taşıyabilmenin bir yolu benim için.
Peki ben hiç mi kendime ait bir şeyler yapmadım burda,yapmaya çalıştım.Bir iki kelamım var benimde sessiz sayfa'da.Benim derdimi en net anlatanlar benim resimlerimdir.
Bu gün televizyon'da Ahmet Selçuk İlkan ve Salih turan söyleşisi vardı.Benim için çok önemli bir şey söylediler."Bir şiir aslında resimdir,aynı zamanda bir resim de şiir"Başka söze gerek var mı?

3 yorum:

FOTOĞRAF dedi ki...

Şiir denince aklıma Edip Cansever gelir.Bana şiiri sevdiren adam. Adam gibi adam. Şiirleri ve dünya görüşleri ile.
Eskiden evet hep eskiyi özlemle anıyoruz. Neden? Neden bugüne sahip çıkmıyoruz? Oysa bugün de yaşamıyor muyuz? Ama eski daha güzel değil mi? Yaşadıklarımız orada. Aşklarımız,yitirdiklerimiz ve değer yargılarımız.

saklıdefter dedi ki...

Resimlerde sessiz şiirlerdir,Güzel şiir çiziyorsun. Sevgiyle kalasın:)

glgn dedi ki...

evet fotoğraf eski değerlidir.Ki bizi bu günlere getiren de eskilerdir.sadece eskiye sahip çıkıyormuşuz gibi görünüyor.ancak eskiyi yaşatmak istemek de bugüne sahip çıkmak demek değil midir.biz orta yaştakilerin özlemi,okundukça güzelleşen şiirleri tekrar hepbirlikte okumak,çoğalmak.dediğin gibi edip cansever,nazım hikmet,turgut uyar,can yücel..bu liste uzar gider..hiç bir zaman da bizim yüreğimizden eksilmezler..neyse şiir okumak insanı güzelleştirir.
saklı defterim..
teşekkür ederim.